Friday 28 November 2008

Õppereis Kunmingisse


Kunming - Yunnani provintsi pealinn, tuntud ka kui igikestva kevade linn või ka taimede ja loomade kuningriik. Suurimaks eripäraks suur vähemusrahvuste osa rahvastikus, nimelt elab siin 26 etnilist vähemust (osa neist on mitu x suuremad kui Eesti rahvastik). Suurim majandusharu on tubakatööstus, teiseks maavarade kaevandus (metallid), kolmandaks turism. Piirkond on väärt kindlasti pikemat külastust. Kõige meeldivam asi võrreldes Pekingiga on siin värske õhk!
Eile külastasime kolme ettevõtet - Briti firma lillekasvandust (mis oli kõige huvitavam, eriti meeldis austraallasest CEO ja tema aussie aktsent), Carlsbergi õlletehast (Hiinas turustatavatesse õlledesse lisataks riisi, seepärast need ongi nii lahjad) ja kohalikku tuntuimat IT firmat.
Õhtul käisime väiksema pundiga vahelduseks Pizza Hut'is söömas ja pärast jalutasime linna peal. Linnas oli osa poode ja turge ka päris hilja õhtul lahti, peamiselt kaubeldi igatsorti toidukraamiga, piirkond on tuntud oma tee poolest. Võib-olla lähen täna veel välja ja ostan seda erilist teed kaasa. Pildil soome-ugrikad: Susanna Soomest, Bernadett Ungarist ja mina.
Kuigi päev oli pikk ja väsitav, suutsin hommikul vara ärgata ja enne tänaseid üritusi käia hotelli lähedal asuva järve ääres jalutamas. Tasus ära - lõpuks nägin neid parkides massiliselt taichid harrastavaid hiinlasi ja palju muudki. Järve peal oli suur hulk kajakaid, kes olevat siia Siberist talve veetma tulnud. Koerajalutajad oli ka omaette vaatepilt. Koerapidamine on Hiinas praegu kahtlemata pop, otseses mõttes moehullus, vaata kasvõi neid rõivaid, mida neile selga topitakse...



No comments: