Sunday 14 December 2008

Fieldtrip, jõulusööma ja sünnipäevapidu

Reedel oli meil järjekordne ettevõttekülastus. Seekord Pekingi lähedal asuvasse erimajandustsooni. Oli igav nagu alati, tähtis asjapulk andis pika ja põhjaliku ülevaate piirkonnast laskumata seejuures meid tegelikult huvitada võivatesse detailidesse. Nagu ikka, ka enamus esitatud küsimustest ei leidnud võõrustaja poolset mõistmist ega rahuldavaid vastuseid. Elevust tekitas vaid Hawaii nimelise kinnisvaraarendus-piirkonna külastus. Piiratud alale oli rajatud paarkümmend villat, mis meenutasid Adamsite perekonna majapidamist, seda muljet süvendas veelgi taevas kumav õõva tekitav täiskuu. Loomulikult ei puudunud komplektist ka jõeke, sillake, kellatorn ja isegi väike tuletorn. Vaatamata 900 m2-ste majade krõbedale hinnale, mis küündis 40 milj kroonini, olid kõik villad müüdud. Meil õnnestus seest näha siiski üht näidismaja, mis vapustas oma rikkaliku kitšimaigulise sisustusega.

Pärast mõnetunnist tiirutamist eritsoonis, siirdusime tagasi Pekingisse otse METP jõulupeole. See toimus ühe moslemitest vähemusrahvuse restoranis, kokku oli tulnud üle 100 inimese sh METP varasematelt kusrustelt ja muid tegelasi . Meile oli küpsetatud neli lammast, muusikud mängisid latiinomuusikat, tantsijannad esitasid idamaiseid tantse. Latiinorütmide vahele esitas bänd millegipärast ka ühe Alla Pugatšova laulu ja seda vene keeles. Milliona, milliona, milliona alõi ros...

Laupäeval tähistas üks sakslastest oma sünnipäeva. Alustuseks mängisime seda "hiina jalgpalli" , ehk suletuti loopimist - see sama asi, mis ma eelmisel nädalavahetusel ka endale ostsin. Sain meie hiina sõpradelt teada, et see on jianzi (kui ma nüüd ikka õieti meelde jätsin) ja väga populaarne eriti vanemate inimeste seas, sest aitab liigeseid liikuvana hoida. Itsitasime kõvasti pärast HK-ga kui kujutasime ette, kuidas vanaema oma sõbrannadega seda tutti Mustamäe pargis jalgadega loobib : ) : )

No comments: